Het voelt als een eerste schooldag …

De ganse dag besteed aan het volhangen van rekjes. Heregod, wat krijgt een mens toch allemaal bij elkaar ... Het is met een zeer wrang en dubbel gevoel. Het voelt heel onwennig. This is not me. Dit is niet hoe ik het wil. En dan wordt het een moeilijke. Nu moeten we echt winkeltje gaan spelen. Ik krijg de verplichte nieuwe aanpak niet vertaald naar het boudoirconcept. Mijn klassieke tweekolommenblad is keurig ingevuld. Wat hebben we nog wel, wat moeten we missen. Onze passie, inzet, goesting en drang naar perfectie zijn nog altijd aanwezig. Maar we kunnen niet meer gezellig zitten kletsen in het salon, geen pasjasje in de paskamer, geen passtrings want er worden geen slipjes meer gepast ... Passen wordt eerst selecteren en dan passen voor de maat. Geen uitgebreide styling meer. Ze heeft geen idee hoe ze dat gaat verteren.

De kandelaar is verhuisd. Terug naar de woonkamer. Wegens neemt nogal veel plaats in beslag en we hebben die ruimte nodig voor rekjes. De wekenlange stop heeft gezorgd voor een ommekeer. Een andere mindset. Het is iets makkelijker om afstand te nemen. En toen daarstraks alle kussens in het salon weer keurig op hun plaats lagen, toen was het ineens duidelijk. Het salon mag weg. Ze was heel praktisch aan het denken. Rekjes hier, rekjes daar, ze werd altijd al gek van een extra rekje in dat keurige boudoir. Voor haar is er dan maar één antwoord : sleutelen aan het interieur. Als er geen koffiekletsen meer zijn, dan is het salon nutteloos. Die ruimte kan op een andere manier worden ingevuld. Ze is er klaar voor. Het mag. De schemerlampjes. Die verhuizen naar haar eigen boudoir. Waar ze altijd hadden moeten staan. Ze vormen de perfecte finishing touch. Welke kasten ze gaat houden, dat heeft ze ook al beslist. En hoe die er dan moeten uitzien, dat weet ze ook. Maar dat is nog niet voor nu.

Vanaf morgen, of eigenlijk vanaf dinsdag, gaat het dus gebeuren. Een nieuwe manier van winkelen in het boudoir. Kunnen we het dan nog "boudoiren" noemen ? Want we plannen onze afspraken zorgvuldig. Omdat onze energie moet worden gedoseerd. Of we halen het einde van de week weer niet.

Madammen, er is een nieuw huisreglement. Klinkt serieus. Maar het valt wel mee. Belangrijkste is dat we mondmaskers dragen, u en ik, Sir Henry zorgt voor onze propere handjes, we passen selectiever, retouches niet meer mogelijk.

Maar : we hebben een leuk geschenk. Ronde prijzen of korting 50%. We hebben schitterende badmode aan ronde prijzen, een aanbod aan de helft van de prijs, idem voor lingerie en nachtmode. Kousen helft van de prijs. We hebben alle kousen per maat in een rekje gesorteerd. Makkelijker kan niet.

En of u nu gezellig in uw tuin of op uw balkon wil zonnen en genieten, of u in de mooiste lingerie wil telewerken, of u in ruisende zijde in uw bedstee wil stappen, het maakt niet uit. Tijdloos - stijlvol - klasse. Er zijn nog zekerheden in dit leven !

Ik kijk er heel erg naar uit u weer te mogen ontmoeten. Zorg ondertussen goed voor uzelf en voor elkaar. We kunnen klagen en zagen, maar de wijze woorden van mijn prof : "Maar u leeeeeeeft !!!!!" And that's what it's all about ...

Tot de volgende !

Comments are closed.