De-twee-minuten-regel …

Zo'n honderd minuten kijken, kiezen, passen. Meer dan dertig setjes passeren de revue. Het decor : een oorlogszone. Het ganse salon ligt vol met lingerie. De winkeljuffrouw zoekt hulp daarboven. Ze vraagt gewoon heel direct wat mevrouw eigenlijk zoekt en in welke richting we verder kunnen. Mevrouw zegt doodleuk dat ze haar keuze heeft gemaakt. De winkeljuffrouw kijkt naar daarboven en prevelt "thank you goden altegaar". Ze wacht op een antwoord vanuit de paskamer. Dat komt er niet. Het blijft stil. Of toch niet : klik-klik-klik.

Ze stapt richting paskamer en opent het gordijn. Mevrouw staat rustig te fotograferen. Op de grond liggen keurige stapeltjes met de kaartjes bovenop.

"En wat zijn we aan het doen ???"

"Och, ik koop nooit in de fysieke winkel. Ik ga kijken en passen en dan maak ik foto's van wat mij interessant lijkt, met de merken, maten en prijzen. Daarna zoek ik op het internet naar soortgelijke dingen ..."

De winkeljuffrouw slikt en slikt nog een keer. En besluit dat de maat meer dan vol is. "Voor u hebben we een speciale regel. De-twee-minuten-regel. Dat betekent dat u over -oeps, we zijn al dertig seconden verder- dat u dus over precies één minuut en tien seconden aan de andere kant van de deur staat, aangekleed of niet. En dat u nooit meer over de drempel komt. Never ever again. So start moving."

De-twee-minuten-regel heeft de winkeljuffrouw op dat moment ter plaatse uitgevonden. En tegen dat ze aan de start moving kwam, klonk haar stemgeluid enkele octaven hoger... Als de Latina in haar colère schiet, u weze verwittigd ...

Ze krijgt nog altijd de slappe lach als ze hieraan terugdenkt. Eigenlijk was ze vooral in shock bij het zien van al die stapeltjes op de grond. Op de grond. Haar boelekes op de grond. Onvergeeflijk. Meer dan anderhalf uur opruimwerk. Ook dat nog. En het besef dat de paskamer ineens de paskamer van het internet was geworden. Een leerrijke ervaring. Maar ook eentje die haar confronteerde met een nieuwe realiteit. En ieder z'n mening, maar speel het spel dan ook eerlijk en vertel bij aankomst wat de bedoeling is. Eten van twee walletjes loont zelden en getuigt van weinig respect voor de aangeboden collecties en voor onze inzet.

Hou u vast : diezelfde dag mochten wij nog zoiets beleven ... maar daarover vertellen we een volgende keer.

Gelukkig zien die goden altegaar wanneer hun tussenkomst is gewenst en komt er dan heel snel weer zo'n crème van een madam over de drempel, zonder kapsones maar met heel veel goede smaak en nog meer humor.

Yin en Yang. Toch schoon hoe het evenwicht bewaard blijft.

En weet de winkeljuffrouw weer waarom zij zichzelf een madamdeluxe mag voelen : alle dagen kunnen en mogen doen wat ze het liefste doet. En daarvoor hoeft ze alleen maar naar beneden te komen ...

Comments are closed.